Fotograf: Björn Sandberg

På fredagen spelade Trelleborgs FF den andra matchen på Gamla Ullevi inom loppet av två veckor. Förra gången mot GAIS fick man med sig 3-3 och en poäng hem. På fredagen kammade man noll mot Örgryte IS.

Matchen slutade med förlust 0-3, mycket pågrund av en dålig första halvlek.

- Vi gör en dålig insats i början av matchen. 10-12 direkt svaga minuter i början, men kommer undan. Sen kommer vi in litegrann i matchen, men direkt när vi får ett domslut mot oss eller liknande så blir det tungt. Fokuserar på fel saker, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Örgryte IS tog ledningen efter 25 spelade minuter genom Sebastian Ohlsson. Ett inlägg från Björn Anklev på högerkanten knoppade Sebastian in i mål.

10 minuter senare kom en ny boll från högerkanten, Fredrik Persson i TFF-målet missbedömde och olyckligt slog han bollen rakt ut till George Mourad. George Mourad kunde sedan enkelt skjuta in bollen i ett tomt mål.

Några minuter senare sköt William Atashkadeh från 15-20 meter. Ett skott som var ganska löst, men Fredrik Persson lämnade en retur rakt ut i eget straffområde. Sebastian Ohlsson i Örgryte IS kunde hur lätt som helst och påpassligt göra 3-0 till hemmalaget.

- Fredrik gör tyvärr två svagare ingripande, men det är inte hans fel att situationerna uppstår. Vi borde ha fått bort bollen tidigare och det är allas ansvar, från anfall till backlinje. Han har räddat oss många många gånger, idag borde vi räddat upp det som lag.

Trelleborgs FF kom ut i andra halvlek som ett annat lag. Man fick även ett gyllene läge att komma in i matchen igen i 53e minuten, men Kristian Haynes dunkade friläget över ribban
Vikarierande anfallaren Magnus Andersson gjorde det bra och hade ett superbt nickläge i slutet av matchen. En nick som dock gick tätt utanför.

- Sen kommer vi ut i andra halvlek och gör en hedervärd insats, men bränner de bra chanserna vi har. Bränner möjligheterna att komma ikapp. Örgryte IS var väl i det läget inte särskilt sugna på att satsa stenhårt heller, de ville bara spela av matchen såklart.

- Vi ger oss inte alls chansen idag, vi ger oss ett tungt ok i början av matchen som vi inte klarar att bära upp. Så här är fotboll, det går upp och ner. Vi ska komma ihåg också att Örgryte IS är ett bra lag - riktigt bra ibland. Deras högstanivå är jättehög.

Salif Camara-Jönsson var avstängd i dagens match och är redo för spel i nästa match. Marcus Pode missade dagens match pågrund av sjukdom. Zoran Jovanovic missade pågrund av skada. Man hoppas på att både Marcus och Zoran kan vara med redan på tisdag.

- Som tur är så är det match igen snart så vi kan reparera detta. Då behövs det en helt annan inställning, för IFK Värnamo är inte dåliga. De fick ju 2-2 här mot Örgryte IS, avslutar Patrick Winqvist.

Inför matchen mot Örgryte IS hade Trelleborgs FF spelat 10 raka matcher utan förlust i Superettan. Nu är man tillbaka på ruta ett.

Trelleborgs FF ligger sjua i Superettan efter 24 spelade omgångar.

Nästa match är redan på tisdag då Trelleborgs FF åker till Värnamo och startar en ny svit. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Jacob Palander, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Anton Tideman - Freddie Brorsson, Johan Brannefalk (ut 75), Robin Andersson (ut 76), Mattias Håkansson (ut 66) - Kristian Haynes, Magnus Andersson.

Avbytare:

Linus Müller, Roger Thompson (in 76), Norlla Amiri, Philip Cascalheira (in 75), Freddie Samek (in 66), Filip Andersson, Hugo Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 september, 2016
Kategori: A-lag