Fotograf: Björn Sandberg

Revanschen mot Degerfors IF har legat och jäst sedan i början på sommaren. Efter sur förlust på Stora Valla var Trelleborgs FF riktigt suget på att knåda till Degerfors IF rejält på söndagen.

Trelleborgs FF hade övertag mot Degerfors IF och man spelade med en man mer sista tio minuterna. Dock kom man inte närmare mål än en boll i målställningen precis i slutet av matchen genom Salif Camara-Jönsson.
Matchen slutade 0-0 och Trelleborgs FF får fortsatt jaga revanschen.

Trelleborgs FF har inte förlorat i Superettan sedan 18 juni och det var faktiskt mot Degerfors IF på Stora Valla.
Ett formstarkt och offensivt Trelleborgs FF hade stundtals väldigt stort övertag och hade 20 avslut, varav nio var på mål.
Efter att ha gjort 13 mål fyra omgångar så blev det noll mot Degerfors IF.

- Naturligtvis är vi jättenöjda med att vi verkligen sliter till oss en poäng idag. Vi kommer hit med vetskapen om att Trelleborgs FF har en otroligt bra form. Vi bestämde oss för att verkligen fightas idag och försöka få med oss minst en poäng hem. Men, det syns vilket som är det slagkraftigare laget och vilket lag som har bäst självförtroende. I slutet kommer vi undan med blotta förskräckelsen, säger Degerfors IFs tränare Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Efter 0-0 hemma mot Degerfors IF är Trelleborgs FF fortsatt obesegrade hemma på Vångavallen i årets Superetta. Om man räknar med förra året har man 23 matcher utan förlust i rad hemma på Vångavallen. Men Patrick Winqvist var missnöjd med bara en poäng - han ville ha alla tre.

- Börjar vi med matchen uppe i Degerfors så gör de en fantastisk insats där. Där besegrade de oss och vi hade revansch att utkräva idag med tanke på den matchen, där vi inte gjorde någon bra prestation. Degerfors IF är bra på inläggspel och spelar mycket på kanterna och passar in o boxen. Ska man gå efter statistiken så hade de ett avslut inne i boxen, så där gjorde vi jobbet bra, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- De kommer hit för att ta en poäng och det resonemanget köper jag, för vi har gjort samma sak och det är väl inget konstigt med det. Samtidigt höll de på att få det i röven dock när de fick en utvisning på grund av maskning.

Degerfors högerback Marcus De Bruin fick i matchens 76e minut en varning, fyra minuter senare fick han sin andra varning och då - rött kort. Det andra gula kortet kom till efter att han tagit för lång tid på sig vid en frispark på Trelleborgs FFs planhalva.

- Det är starkt av domaren att våga ta ett sådant beslut, för han har ingen aning om vilket nummer spelaren har vid bollen vid det tillfället.

Efter det röda kortet blev Trelleborgs FFs övertag ännu större och gjorde en ordentlig forcering. Man bytte in Roger Thompson på övertid för att han skulle stångas i Degerfors straffområde. I matchen mot GAIS gav det utdelning, men inte idag.

- Man får ju såklart gratulera Degerfors IF till en poäng, vi är missnöjda med att inte få två poäng till. Det hjälper tyvärr inte att vi har 23 raka matcher utan förlust hemma på Vångavallen. Det räcker inte att vi har 10 raka matcher i serien utan förlust. Idag hade vi behövt en trea för att få ha chansen uppåt. Vi gör ett ärligt försök i slutet, men idag är det tyvärr ribba ut.

- Det är så fotboll är, men jag är stolt över grabbarna och hedrar våra motståndare. I slutet är Degerfors IF ett lag som vi vill ha kvar i Superettan, men hade gärna tagit alla poäng idag, avslutar Patrick Winqvist.

Zoran Jovanovic tvingades utgå på grund av skada och byttes mot Mattias Håkansson i paus. Hur allvarligt det är får man se sen.

Salif Camara-Jönsson fick sin tredje varning för året i slutet av matchen mot Degerfors IF. Han är avstängd i nästa match som är mot Örgryte IS på fredag.

Efter 23 omgångar ligger Trelleborgs FF sexa i Superettan. 8 poäng bakom Athletic FC United på kvalplatsen mot Allsvenskan.
Det återstår endast sju omgångar.

Sju omgångar återstår, nästa match spelas alltså redan på fredag. Då möter Trelleborgs FF Örgryte IS på Gamla Ullevi klockan 19:00. True Blues anordnar resa till Göteborg, läs mer om det här.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Jacob Palander, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Freddie Brorsson (ut 77), Robin Andersson (ut 93), Kristian Haynes, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Zoran Jovanovic (ut 46).

Avbytare:

Linus Müller, Roger Thompson (in 93), Johan Brannefalk (in 77), Mattias Håkansson (in 46), Philip Cascalheira, Norlla Amiri, Magnus Andersson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 september, 2016
Kategori: A-lag