Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF spelade på lördagen oavgjort borta mot Ängelholms FF. Matchen slutade 1-1.

Det var faktiskt så att Trelleborgs FF gjorde båda målen på Ängelholms IP. Dock var Alexander Blomqvist mål i fel bur. Marcus Pode kvitterade i andra halvlek och räddade en poäng.

Trelleborgs FF var trögt i första halvlek och hemmalaget Ängelholms FF tog välförtjänt ledningen efter 20 minuter spelade. Dock var det inte en Ängelholmspelare som var sist på bollen utan den gick via Alexander Blomqvists bakhuvud in i mål efter en frispark.

Annars hade Ängelholms FF flera bra chanser att göra mål på egen hand, men Fredrik Persson var med.
Trelleborgs FF hade egentligen ingen målchans i första halvlek. Svårt att få igång ett bra passningsspel och stod mycket stilla.

I andra var Trelleborgs FF något bättre utan att för den delen imponera. Man jobbade och slet sig in i matchen. Ett jobb och slit som skulle resultera så småningom.

Pigge Freddie Brorsson hade en boll i stolpen precis i inledningen av andra halvlek. De tillresta supportrarna fick dock hålla inne jublet för stunden.

Istället fick de vänta tills det återstod 10 minuter av ordinarie speltid då en långboll från Kristian Haynes fram mot Salif Camara-Jönsson studsade helt rätt till en framrusande Marcus Pode och precis som en riktig måltjuv drog han till direkt. 1-1 och kvitterat.

1-1 och då kom jublet på bortre långsidan. Blått var för övrigt färgen som dominerade på Ängelholms IP på lördagen. Av de 398 personerna på idrottsplatsen var många tillresta Trelleborgare.

Matchen slutade 1-1.

- Känns konstigt att gratulera ett annat lag till en poäng. Jag förstår att Christian Järdler inte är tillfreds med en poäng. Ängelholms FFs prestation är riktigt bra idag tycker jag, eller snarare bättre än vår prestation, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Är det något lag som till prestationen är närmare tre poäng idag så är det Ängelholms FF. Vi fightar oss tillbaka i matchen och vi är svårbesegrade. Sjunde matchen i rad där vi tar poäng och gläds åt att vi samlar på oss poäng. Vårt mål är att etablera oss i Superettan och det är ett hårt jobb.

Ängelholms FFs tränare Christian Järdler var frustrerad efter matchen.

- Kan inte hålla räkningen på hur många gånger vi har varit bättre eller släpper in sena mål. Att vi inte lyckas hela vägen är så klart frustrerande. Vi kan vid något läge göra 2-0. Vi är starka i första halvlek och skapar ganska mycket chanser och bör kanske göra något mål till. Nervositeten som killarna har lyste igenom, rädslan att än en gång tappa en ledning syntes på det spelet som vi spelade på. Samtidigt blev Trelleborg bättre i andra halvlek och hade ett visst tryck. Sett över 90 minuter är 1–1 kanske rättvist, säger han på presskonferensen efter matchen.

I en något haltande tabell ligger Trelleborgs FF fortsatt på femte plats. Ängelholms FF ligger fortfarande sist, dock med samma poäng som Ljungskile SK.

Trelleborgs FF fick tvingades avsluta matchen på Ängelholms IP med en man mindre. Det sedan att Freddie Brorsson tvingats lämna med några minuter kvar, Trelleborgs FF hade då redan gjort alla sina byten.

Johan Brannefalk som är på lån från Malmö FF hoppade in i 63e minuten istället för Philip Cascalheira. Johan gjorde därmed debut för i TFF-tröjan.

Nästa match i Superettan är den 30 augusti då IK Frej kommer på besök till Vångavallen. Avspark 19:00.

Redan på onsdag spelar dock Trelleborgs FF mot division två-laget Lidköpings FK i Svenska Cupen.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Freddie Sramek (ut 59), Kristian Haynes, Philip Cascalheira (ut 63), Freddie Brorsson - Marcus Pode (ut 83), Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Linus Müller, Roger Thompson, Jacob Palander (in 83), Robin Andersson, Norlla Amiri (in 59), Linus Fridolf, Johan Brannefalk (in 63)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 augusti, 2016
Kategori: A-lag