Fotograf: Björn Sandberg

Efter två raka mållösa matcher sprakade det till ordentligt på Vångavallen under måndagskvällen. I hemmamatchen mot Åtvidabergs FF föll det inte mindre än sju mål, varav fem för Trelleborgs FF. Trelleborgs FF vann matchen med 5-2.

Salif Camara-Jönsson stod för tre mål, medan Marcus Pode stod för två.

- Det jag gläds åt idag är att vi gör fler mål såklart och att våra forwards gör mål. Det var en tanke med att spela med fyra väldigt offensiva spelare, som i grund och botten är forwards. Vi ville verkligen försöka göra mål, säger Trelleborgs FFs tränare Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

De fyra, Salif Camara-Jönsson, Zoran Jovanovic, Marcus Pode och Freddie Brorsson var alla inblandade vid målen, antingen som målgörare eller framspelare.

Åtvidabergs FF började dock bäst och Trelleborgs FF hade bekymmer. Åtvidabergs FF skapade flera farliga chanser i början och efter sex minuter tog man även ledningen efter en nick i mål.

Men bara några minuter senare kvitterade hemmalaget genom Salif Camara-Jönsson. Zoran Jovanovic slog en lång boll till Salif som på volley, distinkt och vackert sköt in kvitteringen. Det var starten på en rejäl islossning för Salif.

Några minuter senare fick Salif ett liknande läge efter att ha blivit framspelad av Kristian Haynes. Ett inlägg från vänster som Salif drog på volley - in i mål. Minst lika vackert som det första.

2-1, ett resultat som stod sig halvleken ut. Men, det var bara början.

- Vi är bra i början av matchen och tar ledningen, sen vänder Trelleborgs FF och vi pratar i pausen om att göra ett ordentligt försök till kvittering och lyckas med det. Istället gör de 3-2, 4-2 och sen 5-2. Samtidigt skapar vi en del chanser, men tycker absolut att Fredrik Persson i Trelleborgs FFs mål gör en ganska bra match, säger Åtvidabergs FFs tränare Roar Hansen på priskonferensen efter matchen.

Direkt i andra halvlek fick Åtvidabergs FF ett frisparksläge precis utanför straffområdet. En frispark som Ammar Ahmed skruvade över muren och in i mål.

2-2 höll i sisådär 4 minuter innan Marcus Pode gjorde 3-2 på nick efter framspelning av Freddie Brorsson.

Sedan fullbordade Salif Camara-Jönsson sitt hattrick. Zoran Jovanovics skott styrdes på Kristian Haynes och bollen hamnade helt enkelt vid Salifs fötter, 4-2.

Marcus Pode satte sedan slutresultatet, 5-2.

Samtidigt som Trelleborgs FF gjorde fem mål framåt räddade Fredrik Persson flertalet riktigt vassa lägen. Utan vasst målvaktsspel hade matchen kanske slutat annorlunda.

- Gratulerar Trelleborgs FF till segern. Jag vill påstå att om Trelleborgs FF har gjort lite mål innan så var man effektiva idag. Salif Camara-Jönsson och Marcus Pode gör mål, de rutinerade kliver fram. De är effektiva i vår box och jag kan definitivt önska mig bättre försvar, vi är på plats men tar inte kampen där ute, säger Åtvidabergs FFs tränare Roar Hansen på presskonferensen efter matchen.

- Vi testades verkligen ut idag av ett skickligt offensivt lag. Vi har bekymmer i början av matchen, men kommer tillbaka. Sen är fotboll som sådan att man kan få en snabb replik och en ovanpå det, sen är matchen öppen, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Kunde väl egentligen inte drömma om att det skulle bli en sådan lossning för Salif Camara-Jönson, Marcus Pode vet vi är bra när han får läget. Men samtidigt har vi grym utdelning. Det är som Roar Hansen säger att de bjuder oss på möjligheterna när de inte riktigt tar kampen mot oss i de läge som blir.

Salif Camara-Jönsson blev utsedd till matchens bästa spelare. Han hade inför dagens match inte riktigt hittat rätt, men mot Åtvidabergs FF lossnade det - rejält.

- Salif Camara-Jönsson har kommit tillbaka från skada och vi satte in honom när han var frisk. Sedan har han blivit bättre och bättre. Skapat målchanser på det sätt vi vill att han ska göra. Idag får han jättefina lägen för avslut och det har han inte riktigt fått innan, då han har varit hårdbevakad. Någon miss i Åtvidabergs försvar, samtidigt som blir serverad snyggt. Klart jag gläds för hans skull, han behöver det, avslutar Patrick Winqvist.

Om de senaste matcherna har varit tråkiga och mållösa så var dagens match på Vångavallen precis det motsatta.

5-2 och tre riktigt härliga poäng i Superettan för Trelleborgs FF. Vinsten innebär också att man fortsatt är obesegrade hemma på Vångavallen.

Nästa match för Trelleborgs FF är på lördag då man gästar Ängelholms FF. Matchen har avspark klockan 16:00.
Sugen på att se matchen på plats? Du vet väl om att True Blues anordnar resa? Läs mer här.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson (ut 78), Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Freddie Brorsson, Robin Andersson (ut 72), Kristian Haynes, Marcus Pode - Zoran Jovanovic (ut 74), Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Linus Müller, Jacob Palander (in 74), Linus Fridolf (in 78), Philip Cascalheira (in 72), Freddie Samek, Roger Thompson, Norlla Amiri.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 augusti, 2016
Kategori: A-lag