Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen var det match i Superettan på Vångavallen i Trelleborg när Dalkurd FF från Borlänge gästade. Matchen slutade 0-0 och en poäng till Trelleborgs FF.

Närmast mål för Trelleborgs FF var kanske Zoran Jovanovic som hade en nick i stolpen i andra halvlek.

Det märktes att det var två försvarsstarka lag som möttes under lördagen på Vångavallen. Varken hemmalaget eller gästerna skapade egentligen någon riktigt farlig chans under första halvlek. En halvlek som var jämn.

I andra halvlek öppnades matchen dock mer och stundtals var det riktigt trevlig fotboll som spelades på Vångavallens nästintill perfekta gräs.

Dalkurd FF startade andra halvlek riktigt bra och skapade ett flertal vassa chanser, bland annat genom Dusan Djuric som hade ett jätteskott som Fredrik Persson tippade till hörna.

Då såg det ut som att Dalkurd skulle ta över matchen helt och hållet, men efter att Trelleborgs FF bytte in Freddie Brorsson tog det fart.

Freddie kom in med ny energi och med det skapade hemmalaget flera bra chanser. En nick i stolpen av Zoran Jovanovic, ett skott från nära håll av Salif Camara-Jönsson samt ett försök till bicicleta av Kristian Haynes.
I slutet hade även Anton Tideman nätkänning, men bollen landade ovanpå Dalkurds mål.

Matchen slutade 0-0, men hade egentligen kunnat sluta hur som helst.

- Trelleborgs FF är tuffa att möta på Vångavallen, det visste vi sedan innan. De har stort självförtroende både utanför och på planen. Vi är för långsamma i vår beslutsfattning och har alldeles för många tillslag på bollen i första halvlek, säger Poya Asbaghi efter matchen.

- I andra halvlek är vi bättre, med bra press och längre anfall. I första 20 minuterna är vi riktigt bra till och med, bara mål som saknas. Vi kommer till en del bra avslutslägen, Dusan Djuric har ett skott som Fredrik Persson gör en jätteräddning på och sen har Oke Akpoveta ett friläge. Gör vi inte mål där är det svårt att vinna matcher, tillägger han.

I andra halvlek skapade båda lagen fina lägen som hade kunnat resultera i mål.

- En match där ett mål hade kunnat avgöra matchen. Hade Dalkurd FF gjort mål hade vi haft svårt att komma tillbaka och tvärtom. Ett mål hade kunnat leda till tre poäng, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Spelmässigt håller båda lagen sin matchplan. Vi är nöjda med våran egen matchplan i första halvlek, i andra är vi inte missnöjda men Dalkurd FF är bra. Vi blir lite sårade av dem, men försöker komma tillbaka efter det oh skapar bra lägen. Det är två lag som försvarar sig bra idag och är välorganiserade.

I och med det oavgjorda resultatet är Trelleborgs FF fortfarande obesegrade på hemmaplan.

- Vi var tyvärr inte bra nog för tre poäng idag, gör man inte mål så får man inte alla poängen. Det är en lång serie och vi får tacka för den poängen vi fick idag och inte gräma oss för mycket för de två poängen vi inte fick, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är redan nästa helg då Trelleborgs FF gästar Syrianska FC. 7 augusti klockan 15:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson, Robin Jacobsson (ut 86), Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Freddie Sramek (ut 65), Erik Andersson, Kristian Haynes, Marcus Pode (ut 88) - Salif Camara-Jönsson, Zoran Jovanvovic.

Avbyare:

Linus Müller, Roger Thompson (in 86), Jacob Palander (in 88), Robin Andersson, Norlla Amiri, Linus Fridolf, Freddie Brorsson (in 65).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 30 juli, 2016
Kategori: A-lag