Fotograf: Björn Sandberg

Hemmastarka Trelleborgs FF tog på söndagskvällen en viktig seger hemma på Vångavallen mot Assyriska FF. Matchen slutade 2-0 efter mål av Alexander Blomqvist och Zoran Jovanovic.

1238 personer fortsatte midsommarfirandet på söndagen med Trelleborgs FF. På fredagen var det dans runt midsommarstången i Östervångsparken, på söndagen dansade två lag på Vångavallens fina gräsmatta.

Spelmässigt var det annars jämnt men hemmalaget var spetsigare och mer tydliga i sitt anfallsspel. Första halvlek hade egentligen kunnat sluta hur som helst med mål åt något håll. Men den slutade 0-0.

I matchens 62a minut kom 1-0 till Trelleborgs FF genom Alexander Blomqvist. En hörna som Erik Andersson slog fick Alexander pannan på. Det var mycket folk framför Robin Malmkvist i Assyriska FFs mål och bollen - gick in. Alexander som dagarna innan varit sjuk gav klartecken tidigare på söndagen.

Efter 1-0 kontrollerade Trelleborgs FF matchen ganska bra och man låg för det mesta rätt i positionerna.

Salif Camara-Jönsson som gjorde comeback efter knäskada blev utbytt i den 82a minuten. Då kom Freddie Brorsson in. Freddie hann vara på planen i bara några sekunder innan han fick ett friläge. Han satsade fullt, men Robin Malmkvist i Assyriskas mål hann först. De båda kolliderade och Freddie skadade sitt knä.

Freddie som liknade Fredrik Jensen med sitt haltande, frispelade sedan Zoran Jovanovic några minuter senare. Zoran placerade bollen snyggt bredvid målvakten. 2-0 och matchen var därmed vunnen.

- Tungt att förlora, tråkigt. Jag tycker att det är en ganska jämn fotbollsmatch, där båda lagen vill samma sak. Men vi saknar ett riktigt hot i djupled längst fram. Vi är annars hyfsat nöjda med första halvlek. I början på andra gör vi det bra och tar över matchbilden, där vi också skapar farligheter. Men Trelleborgs FF får en hörna, där de också gör mål, säger Assyriska FFs tränare Fredrik Samuelsson på presskonferensen efter matchen.

- Det var tungt med målet, för vi visste att Trelleborgs FF är bra på att försvara sig. Vi blir desperata sen och spelar inte som vi planerat. Sen bjuder vi på en kontring och där gör de 2-0 och matchen är död, fortsätter han.

Vinsten för Trelleborgs FF innebär också att man bygger på den förlustfria sviten hemma på Vångavallen. Om man räknar med Division 1 så har det nu gått 19 raka hemmamatcher där Trelleborgs FF tagit poäng.

- En bra, jämn och tuff match fram tills vi gör 1-0, efter 1-0 har vi bra kontroll, säger Patrick Winqvist på presskonferensen efter matchen.

- Fasta situationer och omställningsspel blir det mycket mål på i Superettan och det är ingen tillfällighet att det är så våra mål kommer till idag. Vi försvarar vårt straffområde bra och när vi är på rätt sida av bollen är vi bra. Vi släpper till väldigt lite och det är jag nöjd över.

Assyriska FF som började knackigt och bytte tränare tidigt har fått igång sitt spel. De har vänt en negativ trend och haft en fin svit med flera matcher i rad utan förlust. En svit som Trelleborgs FF idag bröt.

- Assyriska FF är starka och är bra på att återerövra bollen. De har gjort det bra här ett tag med flera bra matcher. Men Trelleborgs FF är starka hemma och jag känner att denna segern var mycket viktig för oss. Att ha 19 poäng redan nu är viktigt. Samtidigt känner jag att grabbarna också var väldigt nöjda med segern.

Salif Camara-Jönsson som varit skadad en längre tid var med från start. Han hade några halvfarliga lägen, men mål blev det inte idag.

- Jag sa till Salif inför matchen att man måste börja någonstans och jag tycker att han hotar mycket mer än vad man kan förvänta sig av en spelare som varit skadad så länge. Han har spelat 45 minuter i en U21-match innan detta. För att bli bättre nästa match och över tid så måste han spela. Han är fullt frisk, men har inte riktigt tempot i kroppen och kvaliteten han vill ha. Kände att det var bra läge att spela honom med tanke på att Assyriska FF hade en nykomponerad backlinje och det måste man försöka utnyttja med att spela de farligaste spelarna.

Trelleborgs FF kom annars till start med ett väldigt offensivt lag och hade från start fyra spelare som någon gång under säsongen spelat som anfallare. Mattias Håkansson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode och Zoran Jovanovic.

- Fyra anfallare på planen från start plus Kristian Haynes som också spelat i offensiva postioner. Det visade sig kanske inte riktigt i spelet, men i våra framspelningar och de direkta omställningarna syntes det.

Freddie Brorsson som kom in i matchen istället för Salif Camara-Jönsson i slutet av matchen tvingades gå av igen några minuter senare. En smäll på knäet, men förhoppningsvis är det inte så farligt.

- En bra utrusning av Robin Malmkvist som räddar i sista sekunden. Det är små marginaler och de kolliderar. Freddie är inte den som viker undan ska man veta. Han blödde från sitt knä och hade ordentligt ont. När en Brorsson klagar på att han har ont - då har han ont. Men förhoppningsvis är det inte så farligt.

Efter dagens vinst befäster Trelleborgs FF sin mittenplacering i Superettan. Nu med sex poäng ner till lagen under de fasansfulla strecken.

- En match kvar innan sommaruppehållet, en fight kvar sen sammanfattar vi vårsäsongen.

Erik Andersson fick sitt tredje gula kort i matchen mot Assyriska FF och är därmed avstängd i sista matchen.

Sista matchen innan sommaruppehållet spelas nästa lördag då Trelleborgs FF åker upp till Varberg. Varbergs BoIS FC - Trelleborgs FF har avspark 16:00 den 2 juli. Är du sugen på att följa med True Blues till Varberg så läser du mer här.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Roger Thompson - Mattias Håkansson (ut 74), Erik Andersson, Kristian Haynes, Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson (ut 82).

Avbytare:

Linus Müller, Robin Andersson (in 74), Freddie Brorsson (in 82) (ut 90), Emil Kjellker (in 90), Norlla Amiri, Freddie Sramek, Linus Fridolf.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 juni, 2016
Kategori: A-lag