Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen spelades det skånederby på vackra Vångavallen mellan Trelleborgs FF och Ängelholms FF. Ett skånederby som slutade 2-0 till Trelleborgs FF efter mål av Zoran Jovanovic och Kristian Haynes.

Det var ett trött Trelleborgs FF i första halvlek som inte fick mycket att stämma framåt. Ängelholms FF hade övertag i första och tilläts ha långa och många anfall. De utnyttjade sina kanter men Trelleborgs FF försvarade sig väl i straffområdet.

- Vi kommer hit med en bra känsla och en bra matchplan. En plan som vi håller oss till i första halvlek. Vi var ganska bra i första halvlek - iallafall fram till straffområdet, säger Ängelholms FFs tränare Christian Järdler efter matchen.

- Vi utnyttjar vårt kantspel och har egentligen övertag på båda kanterna. Vi kommer runt, men där tar det stopp. Ett mål förändrar matcher och Trelleborgs FF får energi när de gör sitt första mål, samtidigt som vi tappar. Vid 1-0 hade vi fortfarande chansen, men då kan man inte ge bort en straff som vi gör. Då är det slut. En oerhört viktig match som vi inte klarar av att genomföra i 90 minuter tillräckligt bra.

Efter första 45 minuterna var Trelleborgs FF inte alls nöjda.

- Vi säger inte att vi gör en dålig match, men däremot slänger vi första halvlek i soptunnan i paus. Vi lämnade den i omklädningsrummet och där var ingenting som vi kunde ta med oss. Vi startade om matchen efter paus kan man säga. Ängelholms FF gör det bra och håller bollen länge, de spelar på sina kanter och vi blir nertryckta, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- I andra halvlek har vi lite annorlunda matchplan och Zoran Jovanovics skicklighet är det som avgör. Vi vet att vi har några individuellt skickliga spelare där framme och idag är det Zoran som öppnar upp och sen ordnar straff.

I andra halvlek blev Ängelholms FFs anfall kortare medan Trelleborgs FFs blev längre. Med det kom också målen.

Trelleborgs FFs ena mittback Robin Jacobsson gav sig ut på en rejäl utflykt i den 55e matchminuten. Han drev upp bollen från mitten på egen planhalva till motståndarnas straffområde. Där passade han hårt och lågt, Freddie Brorsson hoppade över bollen och den hamnade till slut hos Zoran Jovanovic som från nära håll gjorde 1-0.

I den 71a minuten sen ordnade Zoran en straff efter att ha blivit nerdragen i Ängelholms straffområde. En straff som lagkapten Kristian Haynes förvaltade på bästa sätt. 2-0 och det skulle även bli slutresultatet.

Hade det inte varit för stabilt försvarsspel och Fredrik Persson i mål hade siffrorna kanske varit annorlunda.

- Vi försvarar vårt straffområde väl idag och det är jag stolt över. Vi har en trygghet där att vi kan försvara oss bra där om vi inte klarar det längre upp i banan. En hög lägstanivå i försvarsspelet.

Magnus Andersson som var tillbaka efter avstängning blev utbytt efter första halvlek på grund av magproblem.

- Magnus mådde dåligt i hela första halvlek egentligen och hade jätteont i magen. Han kände att kroppen inte svarade riktigt. Vi hade kanske behövt byta honom tidigare. Linus Fridolf hoppar in och gör det bra, trots att det var längesen han spelade.

Efter 12 omgångar i Superettan 2016 ligger Trelleborgs FF på nionde plats med 16 poäng. Assyriska FF platsen under har 12 poäng. Tre omgångar återstår innan lagen går på ett sommaruppehåll. Först ut är Degefors IF nästa helg, sedan Assyriska FF och Varbergs BoIS FC.

- Nu är vi en bra bit upp i tabellen. Det är en trygghet i sig. Nu jobbar vi vidare mot de tre sista omgångarna innan sommaruppehållet, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är borta mot Degerfors den 18 juni. Avspark 16:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson (ut 46), Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Roger Thompson - Mattias Håkansson (ut 85), Kristian Haynes, Erik Andersson, Freddie Sramek (ut 73) - Zoran Jovanovic, Freddie Brorsson.

Avbytare:

Linus Müller, Robin Andersson (in 73), Norlla Amiri, Linus Fridolf (in 46), Philip Cascalheira, Emil Kjellker (in 85), Jacob Palander.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 12 juni, 2016
Kategori: A-lag