Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF vann på lördagskvällen hemma mot Ljungskile SK med 4-0. Målen gjordes av Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Freddie Brorsson och Kristian Haynes.

Trelleborgs FF har börjat hitta målet på riktigt.
Efter de första sex matcherna gjorde man ett mål. I de senaste tre matcherna åtta och med det tagit sju poäng.

Ljungskile SK började bäst i dagens match men var alldeles för tama där framme och blev istället straffade av Trelleborgs FF.

Redan efter nio minuter tog Trelleborgs FF till vara på ett kontringsläge, där Zoran Jovanovic gjorde mål - framspelad av Anton Tideman. En lång boll hamnade hos trollgubben Zoran som vek in i banan och sköt vid första stolpen in 1-0. 1-0 stod det på tröjan, 1-0 stod det då också i matchen.

2-0 kom sedan bara några minuter senare genom Marcus Pode. Igen kom det en lång boll bakifrån, Marcus sprang imellan två försvarare och ensam med målvakten gjorde han inga misstag. 2-0 och det innebar Marcus fjärde mål för säsongen.

2-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek försökte Ljungskile SK få till ett reduceringsmål och lyfte många bollar mot Trelleborgs FFs straffområde. Trelleborgs FF verkade ha tappat energi.

Men när Freddie Brorsson blev inbytt i den 73e matchminuten fick Trelleborgs FF energi på nytt. Han hann bara vara på planen i cirka två minuter innan han gjorde 3-0 till Trelleborgs FF. Ett inlägg från höger hamnade hos Freddie, som på volley sköt bollen lite tursamt i mål. Målet var också Freddie Brorssons första.

Med cirka tio minuter kvar av matchen ordnade Zoran Jovanovic en straff sedan han blivit fälld. Kristian Haynes var säker från straffpunkten och satte slutresultatet 4-0.

Norlla Amiri var sedan ytterst nära att göra 5-0 men bollen smet utanför stolpen.

- Gratulerar Trelleborgs FF till en väl genomförd match. Känner att vi börjar väl ganska okej. Har något bra läge, men avsluten är för tama. Vi är inte tillräckligt tydliga i det vi gör. Gör man sen så mycket misstag, så är det svårt att vinna matcher, säger Ljungskile SKs tränare Jonas Olsson på presskonferensen efter matchen.

- Trelleborgs FF är hetare i båda straffområdena idag och vinner med 4-0, hade mycket väl kunnat bli mer. I det stora hela så är det bara att gratulera Trelleborgs FF till tre poäng. De gjorde allt vi inte gjorde idag, fortsätter han.

Trelleborgs FFs huvudtränare Patrick Winqvist var nöjd med de tre poängen.

- Vi gör väl, precis som Jonas säger, den raka motsatsen till vad de gör. Även om jag tycker att vi också gör mycket misstag. Misstag som hade straffat oss rejält i andra matcher. Vi är bra i straffområdet och individuellt skickliga. Spelet idag är inte det bästa vi presterat i år.

- Däremot nöjd med hur vi försvarar oss idag, bland annat på fasta situationer och deras långa inkast. Får en del jobbiga omställningar mot oss men lyckas med skicklighet och tur avvärja. Jag ska sätta mig ner och titta på matchen, jag vill inte dra för stora växlar av denna segern än. Men vi är oerhört tacksamma för de tre poängen idag.

Att Trelleborgs FFs två assisterande tränare Magnus Andersson och Kristian Haynes är med på banan är viktigt. Båda två spelade hela matchen.

- Vissa spelares roller är viktiga i laget. Magnus Andersson och Kristian Haynes är assisterande tränare, samtidigt som de är spelare. Det är viktigt för laget att de är med, de bidrar till bättre beteende bland annat.

Trelleborgs FF gjorde ett mål på de första sex matcherna. Nu har man gjort åtta mål på tre.

- Det går inte att förklara. Vi har spelat bättre i vissa matcher och inte fått utdelning, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF har nu två raka vinster och dagens vinst gör att Trelleborgs FF hoppar upp lite i tabellen. Just nu ligger man på sjunde plats.

Superettan fortsätter för Trelleborgs FFs del nästa söndag då GAIS från Göteborg kommer på besök.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Anton Tideman - Norlla Amiri, Kristian Haynes, Erik Andersson, Mattias Håkansson (ut 77) - Zoran Jovanovic (ut 83), Marcus Pode (ut 73).

Avbytare:

Linus Müller, Emil Kjellker (in 83), Freddie Sramek (in 77), Freddie Brorsson (in 73), Roger Thompson, Linus Fridolf, Philip Cascalheira.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 maj, 2016
Kategori: A-lag