Fotograf: Björn Sandberg

Matchen mot Örgryte IS på onsdagskvällen slutade oavgjort 2-2. En poäng och ett stort fall framåt spelmässigt.

Målen för Trelleborgs FF gjordes av Mattias Håkansson och Marcus Pode.

Trelleborgs FF gjorde en av sina bästa matcher för säsongen på onsdagskvällen när man kryssade mot Örgryte IS hemma på Vångavallen i Trelleborg.

- Vi gör en jättebra match tycker jag. Ett stort fall framåt, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Detta är en av våra bästa insatser i år, vi hade mycket väl kunnat vinna idag. Vi gör mängder av bra grejer i matchen och i slutet forcerar vi för att vinna. Det är bittert att inte få alla tre poäng idag.

Mattias Håkansson som inte fått studsarna med sig innan, gjorde mål i matchens 23e minut efter att han blivit framspelad av en Örgryte-back. Han ställdes fri mot en utrusande Robertino Kljajic i Örgrytes mål. Mattias placerade bollen enkelt i mål. Ett mål som betydde 1-1.

Innan dess hade Örgryte IS redan gjort 0-1 mål på straff genom Sebastian Ohlsson. Fredrik Persson var på bollen, men den slank ändå in.

Andra halvlek såg ut att bli som den mot Åtvidabergs FF. En mardrömsstart där Örgryte IS gjorde mål direkt efter avspark. Rutinerade Björn Anklev dunkade upp bollen i nättaket bakom Fredrik Persson. 1-2.

Men matchen skulle sluta oavgjort sedan Marcus Pode fastställt slutresultatet i den 73 minuten. Ett inlägg signerat Kristian Haynes från vänsterkanten hamnade hos Marcus Pode som nickade in 2-2.

Efter 2-2 försökte Trelleborgs FF få in det vinnande målet, utan att lyckas.

- Örgryte IS hade inte så många chanser i matchen, men gör mål i början på andra halvlek. Vi hade det lite jobbigt där, men reser oss starkt igen och kvitterar. Rätt personer gör mål och alla på planen idag gör ett bra arbete.

- Vi har fått två straffar emot oss i år. Den första var absolut inte straff och den idag ska inte vara det heller. Trist, men vi får inte låta det ta överhanden. Vi får inspireras av vår insats och kämpa vidare, så kommer trepoängarna snart, avslutar Patrick Winqvist.

Det oavgjorda resultatet innebär att Trelleborgs FF fortfarande är obesegrade på hemmaplan.

Kristian Haynes som är tillbaka från skada spelade hela matchen.

Patrick Winqvist blev uppvisad på läktaren i slutet av matchen. Det betyder att han får se nästa match från läktaren.

Nästa match är borta mot IK Frej på söndag, den 15 maj. Avspark klockan 16:00 på Vikingavallen i Täby.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Roger Thompson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Freddie Sramek (ut 88), Erik Andersson, Kristian Haynes, Mattias Håkansson (ut 82) - Marcus Pode, Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Linus Müller, Norlla Amiri (in 82), Linus Fridolf, Ali Jasim, Philip Cascalheira, Emil Kjellker, Freddie Brorsson (in 88).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 11 maj, 2016
Kategori: A-lag