Fotograf: Björn Sandberg

På måndagskvällen tog Trelleborgs FF årets första trepoängare efter att man besegrat Athletic FC United hemma på Vångavallen.
Matchen slutade 1-0 till Trelleborgs FF och målet gjordes av Zoran Jovanovic.

Trelleborgs FF fick matchen dit man ville i första halvlek, man stressade gästande Athletic FC United och man tog även ledningen.

I matchens 22 spelminut blev Zoran Jovanovic fälld strax utanför motståndarnas straffområde av Erik Figueroa. Frispark dömt. En frispark Zoran själv skruvade elegant över muren och in i mål. 1-0 och därmed gjorde Trelleborgs FF årets första mål i Superettan.

Athletic FC Unted hade sen en gyllene chans att kvittera precis innan paus då man fick en straff tilldömt sig, det efter att bollen träffat Robin Jacobssons arm.
Dock missade Othman El Kabir straffen och sköt den en bit utanför Fredrik Perssons högra stolpe.

Andra halvlek tillhörde sen gästande Athletic FC United och borde ha gjort mål. Men stod inte målramen i vägen så gjorde Fredrik Persson det.

Gästerna hade bland annat två bollar i överliggaren. Fredrik Persson visade sedan också att han fortfarande är en mycket bra målvakt efter några svettiga räddningar i slutet.

Trelleborgs FF lyckades hålla undan och tog årets första trepoängare.

- Det är bara att gratulera Trelleborgs FF till segern. I första halvlek presterar de bra fotboll och vinner mycket andrabollar. I andra halvlek är vi bättre och skapar tillräckligt mycket målchanser för att komma ifatt, men då måste vi göra målen också,säger Athletic FC Uniteds tränare Özcan Melkemichel på presskonferensen efter matchen.

- Det är en tung förlust för vår del, jag tycker nog att vi var värda någon poäng, bara att gratulera till segern, tillägger han.

- Vi tackar så mycket för för gratulationerna. Det är klart att det här var viktigt för vår del efter en tung start på säsongen, säger TFFs tränare Patrick Winqvist på presskonferensen.

- Vi är nya i serien och har spelat sex halvlekar hittills. Av de sex så har vi hållit nollan i fem. Idag håller vi nollan med tur och lite skicklighet. I första halvlek får vi matchen dit vi vill, i andra är de oerhört frejdiga offensivt. De hittar våra svagheter och trycker på våra svaga punkter. Det kunde ha resulterat i det mål som hängde i luften under hela andra halvlek. Det blev en lång fight att hålla 1-0 och idag lyckades vi. Det är inte vackert alltid. Vi ville bara få hem tre poäng och lägga dem i kistan.

Efter tre omgångar har Trelleborgs FF nu spelat en oavgjord, förlorat en och vunnit en match.

- Superettan är som ett världskrig på 30 omgångar. Idag vann vi ett litet slag.

Lagkaptenen och skyttekungen Salif Camara-Jönsson tvingades gå av planen på grund av skada. I andra halvlek skadade han sitt knä så illa att han tvingades avbryta matchen. Hur illa det är vet man inte riktigt än.

- Jag har ingen aning just nu hur det är för Salif. Jag kan inte koncentrera mig på det under matchen. Man kan bara hoppas att det inte är allvarligt, avslutar Patrick Winqvist.

På tre omgångar har nu Trelleborgs FF fyra poäng.

Nästa match är på söndag, då Trelleborgs FF åker upp till Borlänge och möter ett annat nykomlingslag - Dalkurd FF. Matchen har avspark klockan 13:00.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Roger Thompson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut86), Erik Andersson, Robin Andersson, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson (ut 61), Zoran Jovanovic (ut 82).

Avbytare:

Linus Müller, Linus Fridolf, Norlla Amiri, Emil Kjellker (in 61), Magnus Andersson (in 86), Freddie Sramek (in 82), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 april, 2016
Kategori: A-lag