- TFF:s nätverk är det nätverk som jag bedömer som det absolut bästa i Trelleborgsområdet. Vi har provat andra nätverk också, men det här är det absolut bästa affärsnätverket, säger Johan Schubert.

Johan Schubert arbetar som advokat på Maqs advokatbyrå i Malmö. Han säger att företaget har tillhört TFF:s nätverk under fem sex år. Han upplever att nätverket tagit stora kliv framåt de senaste åren och att klubben har mycket positivt att erbjuda sina samarbetspartners.

- Från att ha varit ett nätverk som var ganska spretigt där man inte visste vilka från TFF:s sida som man ville ha med till att nu även ha fått med stora bolag, medelstora bolag och andra i det här. Nu talar man om att det är ett affärsnätverk. Man fokuserar inte så mycket på fotbollen, utan på affärsnätverket som sådant.

Idag är det inte ovanligt att företag dras till fotbollsklubbars nätverk trots att de kanske inte är så jätteintresserade av sporten som sådan. Istället lockar samröret och kontakten med andra företag i nätverket.

- Fotbollen kan vara den som samlar upp oss, men det behöver inte vara det som är i fokus. Jag är inte så fotbollsintresserad, men jag tycker det är trevligt att gå på match. Jag går dit för att nätverka, träffa folk och bjuda på mitt kontaktnät, säger Johan Schubert som ska gå på Vångavallen på måndag när TFF möter AFC United.

Trelleborgs FF:s nätverk växer och utvecklas frekvent. Idag finns uppemot 70 företag knutna till nätverket. TFF:s försäljningschef Hasse Mattisson känner sig tillfreds med tillväxten.

- Vi har fått in en hel del företag som är med för strictly business. De kommer in med ny energi som även drar igång de befintliga sponsorerna. Kreativiteten är hög och man hjälps åt att öppna dörrar för varandra – man bjuder på sina kontaktnät, säger Hasse Mattisson.

- Vi sysslar med fotboll men med nätverket vill vi vara en fungerande kraft att få de andra företagen att samarbeta. Att vara samarbetspartner idag handlar i mångt och mycket om att man stoppar in en peng för att det sen ska generera en större peng tillbaka. Glädjande är att många är beredda att göra detta hos oss i Trelleborgs FF. Ett starkt kvitto på att vi har ett väl fungerande affärsnätverk, fortsätter Mattisson.

TFF håller just nu på att renovera det gamla Vip-rummet på Vångavallen till en samlingslokal för klubbens samarbetspartners under matchdag. Där ska företagen kunna käka och dricka gott tillsammans med sina kunder före avspark samt vimla i halvtidspausen. Ambitionen är att inviga samlingslokalen i maj månad.

Onsdagen den 11:e maj arrangerar TFF traditionsenligt näringslivsmässa i Söderslättshallen. Det blir ytterligare ett tillfälle för Johan Schubert och alla andra företagare i södra Skåne att knyta kontakter inom det som Johan själv kallar Trelleborgsområdets absolut bästa affärsnätverk.

- Flera av de som de är med i nätverket har vi som våra klienter idag. Den tiden som vi lagt ner på detta kan vi räkna hem många gånger om, avslutar Johan Schubert.

Läs gärna mer om vår näringslivsmässa här


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2016-04-14
Kategori: A-lag