Fotograf: HD

TFF förstärker laget med en sista spelare inför premiären i superettan på måndag. Den 18-årige centrale mittfältaren Erik Andersson lånas in från Malmö FF fram till sommaren.

Lånet är ett samarbetsavtal mellan Trelleborgs FF och Malmö FF som innebär att mittfältaren kan vandra fritt mellan föreningarna under våren. Han är således tillgänglig för spel både med MFF och med TFF utan sedvanlig övergångsanmälan. Andersson kommer också att vara i träning med båda klubbarna under perioden.

Erik Andersson, med IK Wormo som moderklubb, debuterade för Landskrona BoIS i superettan som 15-åring 2012. När han under debutåret gjorde 1-0 i hemmamötet med Jönköpings södra blev han superettans yngste målskytt genom tiderna.

Sedan 2015 har han tillhört Malmö FF, men 18-åringen har haft svårt att ta en plats på ett konkurrensutsatt innermittfält. Ännu har det inte blivit någon speltid med MFF i högsta serien.

Erik Andersson har 51 matcher i superettan på sin meritförteckning. Han har dessutom representerat Sveriges U17-landslag vid 18 tillfällen.

Mittfältaren gör sin första träning med TFF under onsdagen och är spelklar till måndagens superettanpremiär mot IFK Värnamo.

Samtidigt står det klart att TFF lånar ut målvakten Dennis Petersson till FC Trelleborg under vårsäsongen. Han kommer dock att finnas tillgänglig för spel med TFF:s U21-lag.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 30 mars, 2016
Kategori: A-lag