Efter degraderingen från allsvenskan 2011 lämnade Marcus Pode Trelleborgs FF efter tre säsonger. Under måndagsförmiddagen blev det klart att 29-åringen återvänder till Vångavallen och TFF inför klubbens återkomst till elitfotbollen.

- Jag vet att Trelleborg har högre mål än att spela i superettan, och de hade ett riktigt bra år förra året. Jag hoppas komma hit med rutin och de egenskaper jag har som fotbollsspelare och höja Trelleborg lite till för att ta nästa kliv. Det är en resa på väg uppåt som jag gärna vill vara med på, säger Marcus Pode.

Anfallaren har haft flera alternativ att ta ställning till efter att det stod klart att det inte blev någon förlängning med Örebro SK. I slutändan menar han dock att det var ett rätt så enkelt beslut att välja TFF. Kontraktet gäller i två plus ett år.

- Efter ett bra år för TFF förra året så är allting väldigt positivt. Organisationen ser lite annorlunda ut nu än vad den gjorde när jag var här för fyra år sedan, till det bättre. Det är en resa på väg uppåt nu och då gäller det att alla är med på den, inte bara spelartruppen utan alla runtomkring också. Det känns som det är ett nytt lyft för Trelleborg.

Marcus Pode har tillsammans med familjen nyligen skaffat en ny lägenhet i Malmö. Senare i vår är tanken att han även ska arbeta vid sidan av fotbollen, inom vad vill han dock inte avslöja ännu.

- Det är en del av den helhetslösning som jag ville ha. Det känns bra att komma in på arbetsmarknaden och tänka lite på framtiden också, säger 29-åringen.

På onsdag den 13:e januari drar försäsongsträningen igång med nya gänget. Det kommer vara många nya ansikten som möter Pode i omklädningsrummet i nästa vecka, samtidigt som han känner ett flertal spelare från sin förra sejour i TFF och under åren i Mjällby.

Kristian Haynes, Magnus Andersson, Fredrik Persson, Robin Jacobsson, Zoran Jovanovic och Mathias Håkansson har Pode spelat med tidigare.

Vad tror du om säsongen?

- Det kommer bli lite tuffare än vad det har varit. De kommer från en säsong som gick spikrakt uppåt utan något större motstånd eller några svackor, och det gäller att kunna hantera de här svackorna och motgångarna när de kommer. Det slapp man förra året, men de kommer att komma detta året. Det gäller att vi kan visa karaktär, och den rutin som många av oss sitter med kommer att bli viktig.

Med 183 matcher och 34 mål i allsvenskan hoppas Marcus Pode bidra med stor rutin och erfarenhet från större sammanhang.

- Det är ett större kliv än vad man tror att gå från division ett till superettan, och likadant från superettan till allsvenskan. Det kommer krävas en hel del från allihopa, alla måste upp ett par snäpp till.

Vad är målsättningen för laget?

- Nu får vi se hur tankarna går hos tränarna och klubben, men ett självklart mål måste vara att hålla sig kvar och bygga vidare för att ta nästa kliv. I slutändan är det ändå i allsvenskan Trelleborg hör hemma, och det är dit man måste sikta, men det kommer att ta lite tid innan man kommer dit, avslutar TFF:s senaste nyförvärv.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2016-01-05
Kategori: A-lag