21-årige Dennis Petersson representerade TFF under flera säsonger i ungdomsåren och ifjol var han reservmålvakt i A-laget. Nu återvänder målvakten till Trelleborgs FF efter en säsong med FC Trelleborg.

- Det känns bra, det är där jag vill vara. Jag kände att jag lämnade lite tidigt förra gången, men jag är glad att de hörde av sig nu och att de tror på mig, säger Petersson som har tecknat ett tvåårskontrakt med TFF.

Bortsett från fyra missade matcher i inledningen på säsongen på grund av en skadad tumme har Petersson vaktat FC Trelleborgs mål i division fyra under hela den gångna säsongen. Efter ett år på TFF:s avbytarbänk ifjol utan speltid har han i år fått den speltid han eftersökte.

- Det har gått bra. Jag har fått mer pondus av att spela A-lagsfotboll. Det smäller lite mer, jag har tagit för mig mer och vuxit som spelare och människa, säger 21-åringen som nu blir TFF:s tredje målvakt i truppen inför återkomsten till superettan.

TFF har haft en god dialog med FC Trelleborg innan kontraktet med Dennis Petersson blev klart. FCT ser gärna att Pettersson vaktar deras mål även under kommande säsong, och eventuellt kommer målvakten att lånas ut dit under våren. Beslut kring detta tas först när säsongsstarten närmar sig.

Petersson är inställd på att det kan bli en utlåning till FC Trelleborg i vår, samtidigt vill han försöka kriga till sig en plats i TFF.

- Jag vill tillbaka och konkurrera om platserna. Konkurrensen är tuff, men inte omöjlig. Fritz har gjort en jävligt bra säsong och vi tävlar om samma plats, men det är bara upp till bevis.

Hur går det för TFF i år?

- Jag tror att vi kan klara oss bra. Att etablera oss är väl det viktigaste, vi får inte sväva iväg. Jag tycker väl att det är ett bra mål, sen får vi ta det därifrån, avslutar Dennis Petersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2015-12-30
Kategori: A-lag