Under torsdagen blev Mattias Håkansson klar som TFF:s andra nyförvärv inför återkomsten till superettan. 22-åringen kommer närmast från spel i Mjällby där han har gjort över sjuttio matcher i allsvenskan och superettan.

- Jag fastnade för TFF eftersom det är en skön klubb och hela styrelsen visade en positiv sida när jag träffade dem första gången. De har ett bra spel som ska passa mig som spelare. Klubben har varit framåt hela tiden och visat att de velat ha mig med stort intresse, säger Mattias Håkansson som har varit runt och träffat lite olika klubbar sedan säsongsslutet i november.

Mjällby AIF har två tunga säsonger i bagaget med degradering först från allsvenskan och sedermera från superettan. Mattias Håkansson söker nu nya utmaningar med fotbollen, och han hoppas kunna nå den framgång med TFF som han har saknat de två senaste åren på Listerlandet.

- Det är aldrig kul att vara i en miljö när det går dåligt, men jag tycker ändå att jag har stått upp ganska bra och presterat så bra jag kan. Visst, man kan alltid prestera bättre, men jag har alltid gett allt och gjort så mycket jag har kunnat, säger han.

Mattias Håkansson inledde fotbollskarriären i Asarums IF som knattespelare. Som 15-åring tog han steget över till Mjällby AIF:s ungdomslag innan han debuterade som 18-åring i allsvenskan 2012. Sammantaget har han spelat 73 matcher för Blekinges stolthet i allsvenskan och i superettan.

- Jag hoppas kunna tillföra positiv energi till gruppen, och att jag tillför lite kreativitet och speed framåt. Jag hoppas på mycket poäng till laget.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

- En snabb tvåvägsspelare, skicklig med båda fötterna och ganska stabil.

På vilken position ser du dig själv i laget?

- Jag kan spela både som yttermittfältare och som forward. Jag passar vilket som, och det spelar ingen roll vilken kant heller eftersom jag kan skjuta lika bra med båda fötterna.

Håkansson spelade med Kristian Haynes under två säsonger i Mjällby, 2013 och 2014, i övrigt är det idel nya ansikten som kommer att möta honom på Vångavallen vid träningsstarten den 13:e januari.

- Jag känner inte till så jättemycket, men jag vet att de gjorde en fruktansvärt bra säsong förra året. De gjorde mycket poäng och mål och spelade bra fotboll under hela året.

Vad har du för målsättning med tiden i TFF?

- Det är att ta min karriär till en ny nivå och få en nytändning. Sen hoppas jag att det ska gå så bra som möjligt för laget, inte minst ska vi hålla oss kvar i superettan, avslutar TFF:s senaste nyförvärv.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 december, 2015
Kategori: A-lag