Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s spelande assisterande tränare Magnus Andersson har sedan tidigare avtal som tränare över 2016. Nu har han även förlängt sitt spelarkontrakt med klubben. Parterna har varit överens om en fortsättning sedan ett tag tillbaka, och nu är kontraktet äntligen undertecknat. Säsongen 2016 blir hans tionde i Trelleborgs FF.

- Det var självklart att förlänga med TFF. Sen som alltid ska man få ihop sin familjesituation, det är mest det man ska pussla ihop. Annars är TFF mitt val, det är där jag vill fortsätta, säger Magnus Andersson.

Magnus Andersson har medverkat i alla matcher utom en i år och varit en viktig kugge i TFF:s mittförsvar.

- Den har varit ett bra år både för mig och för laget. Det har varit min bästa säsong som mittback, tycker jag. Det är en positiv känsla som man har med sig.

Tillsammans med Kristian Haynes har Magnus Andersson agerat assisterande tränare åt Patrick Winqvist. Kombinationen av att både vara tränare och spelare tycker han har fungerat väl.

- Det har varit väldigt givande. Det är mycket under året som jag har lärt mig, både av min egen ledarroll och av Patrick. Att kunna göra det tillsammans med Kristian har varit oerhört givande. Både jag och han är ambitiösa och vill föreningen och laget det bästa, så det har varit en bra kombination.

Det första året med TFF:s nya tränarkonstellation blev minst sagt lyckat. Laget har gått som tåget i division ett södra och säkrade en plats i nästa års superetta redan med två omgångar kvar. Nästa år väntar nya utmaningar som nykomling i näst högsta serien.

- Det känns väldigt intressant, och det känns som att det blir tuffare så klart. Vi har haft en otrolig säsong bakom oss där vi knappt har drabbats av någon motgång. Jag tror att det kommer att bli ett lärorikt år, samtidigt som det är en utmaning att göra det lika bra som vi har gjort i år.

Under tisdagen tecknade TFF ett avtal med det första nyförvärvet inför 2016, mittbacken Alexander Blomqvist. Magnus Andersson välkomnar tuffare konkurrens om platserna i mittförsvaret.

- Det är bara sporrande för min egen del att fortsätta. Jag vill alltid utvecklas, och det vill jag även fortsätta göra på planen. Att få in en konkurrent ser jag bara som positivt för att höja min egen nivå.

Vad är målsättningen för 2016?

- Det är vad resten av föreningen har som målsättning, att fortsätta vara ödmjuka och hitta en stabil grund att stå på, sen får vi bygga vidare från det, avslutar Andersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 december, 2015
Kategori: A-lag