Den 13:e januari påbörjar Hasse Mattisson sin anställning i Trelleborgs FF. Den förre elitspelaren ska, som vi tidigare har berättat, arbeta som försäljningschef och som tränare för klubbens U19-lag och U21-lag.

- Det känns skoj och inspirerande. Fotboll har jag inte sysslat med sedan veckan innan midsommar då jag fick lämna Rosengård, och det ska bli kul att jobba med försäljning och komma ut och träffa företagen i Trelleborgs kommun med omnejd, säger Mattisson.

Hasse Mattisson avslutade fotbollskarriären på elitnivå 2007 efter tio säsonger i Malmö FF:s A-lag och två avslutande år i Halmstads BK. De senaste åtta åren har han arbetat med försäljning, de fyra första åren för Malmö FF och de fyra senaste åren på Förenade Bil.

Sedan han avslutade elitkarriären 2007 har han varit tränare för flera skånska klubbar i lägre divisioner, senast för FC Rosengård i division två. Nu ser han fram emot att återvända till elitfotbollen med sitt härliga engagemang och sin stora vilja.

- När det gäller tränarbiten så hoppas jag att man kan förmedla det man har lärt sig av sina egna tränare när man spelade, och det man själv har upplevt som spelare. Min filosofi är att jag vill ha en stark organisation med ordning och reda på planen, där alla vet vad de ska göra.

- På försäljningssidan är det hårt jobb som gäller. Jag ska ut och träffa så mycket företag som möjligt i trelleborgstrakten, och säkert i Malmö också och andra kommuner runtomkring, fortsätter 43-åringen. 

Hur ser du på dina möjligheter att sälja in TFF?

- De tror jag är goda. TFF är kommunens starkaste varumärke ihop med Trelleborg AB, och det finns inte så många andra sporter på hög nivå att konkurrera med i stan. Efter att ha varit nere och vänt från ett svårt år ifjol så har hela föreningen kraftsamlat och gjort rätt från grunden, säger Mattisson och fortsätter.

- Patrick (Winqvist), killarna och hela klubben har gjort en bra säsong 2015. Hoppas att hela stan och företag kan ställa upp för att det ska bli en bra säsong i superettan också.

Med anledning av Hasse Mattissons intåg i föreningen kommer arbetsfördelningen på marknadssidan att förändras. Peter Kronström har tidigare varit marknadschef, men den titeln kommer att försvinna. Istället kommer Kronström att vara evenemangsansvarig vilket innefattar fokus på de olika evenemang föreningen arrangerar med samarbetspartners, matcharrangemang och den årliga näringslivsmässan.

- Min främsta roll är att åka ut och träffa företagen, att sälja in Trelleborgs FF och de sponsorpaket vi erbjuder, berättar Hasse Mattisson, försäljningschef.

Under sin tid som spelare, inte minst i Malmö FF, mötte Hasse Mattisson TFF vid åtskilliga tillfällen. Mattisson minns mötena med TFF väl, inte sällan stod han och hans MFF som förlorare på andra sidan planhalvan.

- TFF har väl alltid varit ett lag som har varit svårt och tungt att möta. När man själv spelade var det årets match för TFF-spelarna när de mötte MFF. De visade jävlaranamma och sprang flera meter extra, man fick inget gratis när mans spelade i MFF. Det är min bild av TFF och det är så TFF ska vara, jävliga att möta för lagen som kommer till Vångavallen.

Hasse Mattisson har sett laget vid två tillfällen i år när man har skördat framgång i division ett södra. Nästa säsong finns Mattisson på Sveriges sydligaste fotbollsarena betydligt mer frekvent, och han hoppas på fortsatt framgång för klubben.

- Känslorna är positiva över att man är tillbaka i elitfotbollen, sen ska man nog inte sätta någon ribba att man ska satsa på en direktplats eller kvalplats till allsvenskan. Det kan vara nog så tufft att vara tillbaka. Men det känns som att det är ett bra go i staden och i klubben, och jag ser fram emot att vara en del av det, avslutar TFF:s blivande försäljningschef.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 december, 2015
Kategori: A-lag