Fotograf: Björn Sandberg

TFF-truppen fortsätter att ta form inför återkomsten till superettan. Under onsdagen var Freddie Sramek nästa spelare att förlänga sitt kontrakt.

- Jag trivs bra i TFF, så det var inget svårt val för mig. Min ambition var hela tiden att stanna, säger 21-åringen som skrev på för ett plus ett år.

Vad är anledningen till att du trivs så bra i TFF?
- Först och främst är det framgångarna i år och den dynamik som vi har i gruppen, så bra har vi aldrig haft förr, och det gör att man längtar till träningarna nu. Sen är det alltid roligt att spela i superettan, det är en bra merit.

Är det något du har längtat efter, att få möjligheten att spela elitfotboll?

- Det är klart något man har tänkt på när man var liten, att spela så högt som möjligt. Sen vet jag inte om man har tänkt så mycket på att spela i superettan eller i allsvenskan, mer bara att spela så högt man kan. Det ska bli jäkligt kul att kunna vara med i TFF och spela i superettan.

Freddie Sramek kom från IFK Trelleborg under ungdomsåren och gjorde debut i TFF:s A-lag 2013. De senaste två säsongerna har han varit en fullfjädrad A-lagsspelare. Efter sjutton starter 2014 blev det endast nio starter i år.

- Jag har inte fått så jättemycket speltid, det har varit lite blandat. Men det är förståeligt eftersom det har varit bra konkurrens och de som har spelat har gjort bra ifrån sig. Min egen utveckling har inte gått bakåt, men jag har utvecklat andra grejer som att ha tålamod och jobba hårt även om man inte startar, och bidra till laget med energi.

Vad är din målsättning för nästa år?

- Målet är att fortsätta utvecklas som spelare och person, och få en bra erfarenhet av elitfotboll och kunna bygga vidare på det.

Att TFF-truppen kommer att både breddas och spetsas under vintern är inget som skrämmer Sramek. Han är medveten om att konkurrensen kommer att vässas till, och han gör inget annat än att gilla läget.

- Jag ser inte något problem med det, jag är en sån person som gillar att kämpa för att ta en plats. Det är bra att vi har fått ett U21-lag också, vilket underlättar om man inte får spela i A-laget. Jag litar på Patrick (Winqvist, huvudtränare) att han tar ut det bästa laget i varje match, sen får man jobba hårt efter det. Det bästa laget ska spela.

Hur kommer det att gå för laget?

- Det är svårt att säga nu, men vi ska vara ödmjuka och målet är att bli stabila i superettan, och sen får vi jobba därifrån, avslutar 21-åringen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 19 november, 2015
Kategori: A-lag