Fotograf: Björn Sandberg

Robin Jacobsson är nästa spelare att förlänga sitt kontrakt med Trelleborgs FF. Det nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2017.

- Det kändes ganska naturligt. Jag har trivts väldigt bra under alla år som jag har varit i klubben, och det har fungerat väldigt bra sen jag kom förra sommaren. Eftersom vi tog steget upp till superettan så är det klart att jag ville vara med på den här resan, säger han.

Robin Jacobsson kom till TFF som ungdomsspelare från moderklubben Öja FF året han skulle fylla 18. Även om han aldrig riktigt lyckades etablera sig i TFF:s A-lag så gjorde han fyra allsvenska inhopp under 2010. Efter en treårig sejour i BW90 kom han förra sommaren tillbaka till TFF.

- Det har hela tiden varit fullt fokus på att jag skulle stanna, det handlade mest om att vi skulle komma överens så att alla parter var nöjda.

Robin Jacobsson har spelat majoriteten av matcherna i år som mittback, men under slutomgångarna blev han placerad på det centrala mittfältet. Inför kontraktsskrivningen har han konverserat lite med klubben om vilken position de ser honom på nästa år.

- Lite grann. De ser mig både som mittback och mittfältare, och kanske ytterligare ett steg längre fram, men det tror jag är avlägset.

Hur ser du på att vara aktuell för så många olika positioner?
- Det är både positivt och negativt, men jag vill helst spela på en position hela tiden så att man får in sin grej. Förra gången jag var i klubben blev jag runtskickat på massa olika positioner, och det är inget jag föredrar. Kan man hålla sig till en eller max två så är det nog det bästa.

Vad har du annars för tankar inför nästa år?

- Jag har väl inte börjat fundera så mycket. Vi vet inte alls hur truppen ser ut, men nu är vi väl 13-15 spelare klara. Jag antar att målet ska vara att vi ska etablera oss i superettan, och på sikt vill klubben ta ytterligare ett steg upp i allsvenskan, men det är absolut inget vi ska ha bråttom med, absolut inte.

- De sista åren har klubbarna som har gått från division ett till superettan ramlat ner direkt. Superettan är mycket tuffare än division ett, så det krävs att alla steppar upp ett steg och att vi breddar och spetsar till truppen, avslutar Robin Jacobsson.

Samtidigt står det klart att Martin Overgaard lämnar TFF efter tre säsonger. Vi tackar Martin för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2015-11-13
Kategori: A-lag