Kenneth ”Nille” Nilsson har blivit nominerad till årets fan i idrottssverige av spelbolaget Unibet. TFF-supportern sköter sedan några år tillbaka klubbens uppskattade twitterkonto ”Stolt och trogen blå”.

- Jag är glad att jag har blivit nominerad. Nomineringen ser jag som ett erkännande att jag har gjort något bra, säger 33-årige Kenneth Nilsson.

Det var för några veckor sedan som han fick ett samtal av spelbolaget om att han hade blivit nominerad. Kenneth Nilsson säger att han blev konfunderad eftersom han aldrig hade hört talas om tävlingen tidigare, och vem som nominerade honom är han ännu idag ovetandes om.

I oktober månad kommer juryn, med ordföranden Glenn Hysén i spetsen, att presentera tio finalister. Under november månad utses vinnaren.

Kenneth Nilsson har sedan säsongen 2011 drivit ett konto för Trelleborgs FF på twitter. Sedan 2014 är kontot ”Stolt och trogen blå” officiellt twitterkonto för klubben.

- Det är jättekul. De senaste två säsongerna har vi ökat till dagens nästan 600 följare. Det kommer fem-tio nya följare varje vecka. Denna säsong har man märkt större aktivitet på twitter, det kommer fler retweets, kommentarer, och så vidare.

Hur länge har du följt TFF?

- Hela livet, sen barnsben. Det började väl med att min morfar alltid har varit väldigt fotbollsintresserad, men jag fastnade inte för samma lag som honom. Han är MFF:are och jag är TFF:are, det beror nog på att min pappa är från Trelleborg. Jag har följt TFF slaviskt de senaste tjugo åren i alla fall, säger Kenneth Nilsson som har bott hela sitt liv i Svedala.

Kan något stoppa TFF från att återvända till Superettan nu?

- Nej, jag tror inte det. Där är så pass rutinerade spelare i alla lagdelar i år, så jag tror inte att de skulle kunna klappa igenom helt. De visar nog den karaktär som behövs om det skulle börja krackelera. Sen har Patrick (Winqvist) varit oerhört engagerad, jag har aldrig sett en så pass engagerad tränare som honom. Han står upp och skriker i 95 minuter, det är en sån tränare Trelleborgs FF har behövt i många år.

Oavsett vilken serie Trelleborgs FF tillhör i framtiden så kan du räkna med att Kenneth Nilsson kommer att vara på plats på Vångavallen i egenskap av den trogna supporter han är.

Du kan följa Twitterkontot ”Stolt och trogen blå” här.

Vi gratulerar Kenneth ”Nille” Nilsson till nomineringen och önskar honom all lycka i tävlingen!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 oktober, 2015
Kategori: A-lag