Fotograf: Björn Sandberg

Det är ett TFF i storform som imorgon tar sig an tabellfyran Östers IF hemma på Vångavallen. Hemmalaget leder division ett södra med elva poängs marginal och har inte förlorat i serien sedan april månad. TFF:s huvudtärnare Patrick Winqvist hyser ändock den största respekt för söndagens motståndare.

- Vi har respekt för Öster med god form, de har ändå rättat till saker och ting. De har smalnat av truppen lite grann med ändå behållit kvalitet. Vi förebereder oss som vi brukar göra, vi tittar på hur de spelar och vi jobbar med vårt försvarsspel och anfallsspel. Vi tar inte ut något i förskott, vi vet vad vi behöver göra, säger TFF-tränaren.

När lagen möttes på Myresjöhus Arena i den andra omgången i år vann TFF klart med 3-1. Båda klubbarna har visat god form efter uppehållet och har vunnit båda sina matcher.

- Vi måste hålla uppe lägstanivån hela tiden. I vissa matcher har vi jobbat på och hållit den uppe, men i de matcher som vi har möjlighet att föra spelet i längre perioder tycker jag att vi måste arbeta med det. Vi gjorde det bra mot Norrby, vi gav inte dem andrum, säger Patrick Winqvist som i veckan har kunnat njuta av en 4-2-seger mot Kristianstad.

- Vi måste kunna driva matcher, det förväntas av oss nu. Öster kommer inte tokanfalla och trycka på, och det måste vi hantera det på ett bra sätt.

Gästerna har till morgondagens match Freddy Söderberg och Isaac Shaze avstängda.

TFF saknar sedan tidigare Admir Osmancevic, Mathias Andersson och Philip Cascalheira på grund av skadebekymmer.

TFF:s trupp ser ut enligt nedan:

Linus Müller, Fredrik Persson, Magnus Andersson, Martin Overgaard, Robin Jacobsson, Ali Jasim, Jacob Palander, Roger Thompson, Zoran Jovanovic, Freddie Sramek, Furkan Motori, Robin Andersson, Emil Kjellker, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Mirza Halvadzic, Fabian Karlsson, Salif Camara-Jönsson.

TFF - Öster har avspark kl 17:00 på Sveriges sydligaste fotbollsarena. Varmt välkommen!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2015-08-29
Kategori: A-lag