Fotograf: Jacob Cronhag

TFF har gjort klart med sommarens första nyförvärv. 18-årige anfallsspelaren Freddie Brorsson ansluter från Malmö FF:s U19-trupp. Kontraktet gäller i ett och ett halvt år.

- Jag kände att det var rätt steg att ta. Jag har varit i Malmö så pass länge nu, och jag ville ha en nystart. Då kände jag att TFF var rätt klubb att gå till eftersom jag har spelat här innan och det är på väg uppåt igen här, säger Freddie Brorsson.

Freddie Brorsson inledde fotbollskarriären som fyraåring i Trelleborgs FF. När Freddie var tio år flyttade familjen till Höllviken och BK Näset blev hans nya klubbadress. Efter några säsonger i BK Näset värvades han av Malmö FF:s ungdomsakademi där han har spelat fram till i sommar. Nu återvänder han till moderklubben, och han upplever det som att komma hem.

- Jag har varit här både som spelare och åskådare och som ett fan av Trelleborg. Även om jag inte spelade här så höll jag på Trelleborg, så det är klart att det känns lite speciellt att komma tillbaka, säger Brorsson.

Tycker du att efternamnet låter bekant i TFF-kretsar så är du inte helt ute och cyklar. Freddie är son till TFF-legendaren Jonas Brorsson som har varit verksam i Trelleborgs FF både som spelare och ledare och numera sitter med i klubbens fotbollskommitté. Freddie säger sig inte vara allt för lik sin far på fotbollsplanen.

- Jag har inte sett honom spela, men jag har hört att han inte var speciellt teknisk utan en back som levde på sin vilja och sitt hjärta. Kanske inte så talangfull, men han lyckades ändå i Trelleborg.

Är du en lika stor vinnarskalle?

- Ja, det vill jag nog säga. Jag har en bra inställning tycker jag själv, jag är en stor vinnarskalle. Sen är jag lite mer talangfull än honom, vill jag säga, skrattar Freddie Brorsson.

Brorsson har mestadels spelat anfallare de senaste säsongerna. Ifjol gjorde han sexton mål i U19-Allsvenskan för Malmö FF. I år har han haft en del bekymmer med skador och inte riktigt nått upp till fjolårsformen, men han menar att formen nu är på god väg uppåt.

- Jag har bra karaktär och ger alltid hundra procent. Jag kan spela på många olika positioner, både back, forward och yttermittfältare. Jag har många olika egenskaper som man kan utnyttja

Freddie Brorsson tränade en vecka med TFF före uppehållet och han fick en bra bild av sina nya lagkamrater. Av vårsäsongens matcher på Vångavallen har han bevittnat tre fyra stycken på plats.

- Det är en riktigt bra och sammansvetsad grupp har jag märkt, och sen leder de också stort med åtta poäng. Det är så klart ett svårt läge att komma in i laget och ta en plats, men jag ska ge allt så får vi se hur långt det går.

Vad säger du om årets TFF?
- Det ser riktigt bra ut. Det är ett offensivt lag och av det jag har sett har Trelleborg varit det bästa laget i varje match.

Eftersom Freddie Brorsson är blott arton år får han spela med U19 till och med nästa säsong. Det innebär att han har goda möjligheter att få speltid för TFF i U19-allsvenskan om han inte skulle ta en plats i klubbens A-lag.

- Vi har pratat om att jag kanske spelar med U19 till helgen mot Halmstad hemma. Jag har chansen att spela där också om jag inte är med här, säger Brorsson och nickar ut mot lagkamraterna i seniortruppen på träningsplanen.

- Min målsättning är så klart att ta en plats i A-laget, redan nu i höst. Men fungerar inte det så är där alltid en möjlighet att spela i U19 och få speltid där, avslutar det senaste TFF-förvärvet.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 juli, 2015
Kategori: A-lag