Fotograf: Björn Sandberg

Tre nya poäng till Trelleborgs FF efter att man besegrat IS Halmia på söndagen. De tre poängen betyder också att man åter är i serieledning i division 1 södra.
Matchen Trelleborgs FF - IS Halmia slutade 1-0.
Målskytt var Salif Camara-Jönsson, vilket också var hans femte mål på lika många matcher.

- Mål i fem av fem matcher, då är det inte bara tur - då är man bra. Helt makalös på att hitta målet, säger Patrick Winqvist efter vinstmatchen.

En match som ett disciplinerat Trelleborgs FF vann med matchens enda mål.

Trelleborgs FF hade övertaget i första halvlek med en stark vind i ryggen. Några jättefarliga chanser hade man dock inte utan bara halvchanser och några hörnor. Första halvlek slutade 0-0.

I början av andra halvlek bytte IS Halmia in Kevin Amuneke. Kevin hade också IS Halmias farligaste chans i matchen. Det var en frispark några meter utanför straffområdet, en frispark som gick en decimeter över Fredrik Perssons ribba. Annars hade Fredrik det ganska lugnt i målet och behövde bara göra några vältajmade utrusningar i matchen.

Efter 66 minuter spelade skickade Ali Jasim in ett inlägg i IS Halmias straffområde. Bollen hamnade hos Salif Camara-Jönsson, en nick ner i backen och bollen in bakom bortalagets målvakt.

IS Halmia fick en utvisning i slutet av matchen och var tvingat att spela med en man mindre de sista tio minutrarna. Trelleborgs FF bevakade enkelt sin ledning och vann matchen med 1-0.

- Vi är duktiga idag, vi håller oss till vår plan hela vägen och därför vinner vi.

- Precis som matchen borta mot Norrby IF senast så får vi den här dit vi vill. Håller oss som sagt till vår plan och utnyttjar deras svagheter. IS Halmia gör väl ingen dålig match, men de kör fast och skapar inte målchanser på grund av att vi spelar bra.

Redan på torsdag är det match igen och då åker Trelleborgs FF upp och möter Husqvarna FF. Några matcher tätt inpå, men det är inget som bekymrar Patrick Winqvist.

- Vi spelar tätt här nu, men vi har en bra och bred trupp så det är inget vi tänker på. Vi har många duktiga fotbollsspelare i truppen. Nu är det Husqvarna FF borta och fullt fokus på det redan nu, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är som sagt redan på torsdag borta mot Husqvarna FF. True Blues anordnar resa dit och mer om det kan du läsa här. Följ med och heja fram våra blåa pågar till ytterligare tre pinnar i toppen av division 1 södra!

Startuppställning:

Fredrik Persson - Ali Jasim, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Jacob Palander - Robin Andersson, Emil Kjellker - Norlla Amiri, Kristian Haynes, Zoran Jovanovic - Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Linus Müller, Fabian Karlsson, Martin Overgaard, Linus Fridolf, Freddie Sramek, Furkan Motori, Denis Malovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 maj, 2015
Kategori: A-lag