Fotograf: Björn Sandberg

Emil Kjellker fick chansen i TFF:s startelva i förlustmatchen mot Qviding i förra veckan. 19-åringen tillhörde en av hemmalagets bästa spelare i matchen, och nu hoppas han på mer speltid i division ett södra.
- Jag bara fokuserar på att ta nya steg i min utveckling, sen får Patrick (Winqvist, TFF:s huvudtränare) avgöra, säger han.


Emil Kjellker lämnade Malmö FF:s U19-lag inför den här säsongen för att testa på spel på seniornivå. Kjellker, som har BK Näset som moderklubb och som sedermera har representerat MFF ungdom från fjorton års ålder, lockades av TFF:s lagbygge i söderettan, och han tycks vara nöjd med sitt klubbval.

- Jag tycker att jag har utvecklats sen försäsongen. Det är en riktigt bra träningsgrupp med många bra spelare. Vi har mycket rutin i laget och man får mycket tips från de äldre spelarna som gör att man går framåt i utvecklingen.

Emil Kjellker säger själv att han hade en halvdan säsong med MFF:s U19-lag ifjol. Under hösten drabbades han av skadeproblem och han hade svårt att uppnå de förväntningar han har på sitt eget fotbollsspel. I år har det handlat om att komma tillbaka i form i en ny fotbollsmiljö, och det tycker han att han har lyckats med. I förra omgången fick han göra sin första match från start i serien.

- Det var verkligen skitkul att spela på Vångavallen. Det var bara att kämpa på och spela sitt spel. Jag kände mig redo.

Inför matchstart kände han en viss grad av nervositet i kroppen, men det släppte snabbt efter avspark. Matchen skulle komma att bli hans debut i seriesammanhang på seniornivå.

- Jag tycker att det kändes bra för min del, även om det var tråkigt att vi förlorade hemma mot Qviding. Det var inte rättvist, tycker jag.

Hur är du som spelare?

- Jag är nog en ganska löpstark tvåvägsspelare som är bra både defensivt och offensivt. Jag vill gärna följa med i anfall och jag har bra spelförståelse.

På söndag åker TFF till Borås för att möta Norrby på Borås Arena. Det råder tuff konkurrens om platserna i TFF:s startelva, men Emil Kjellker hoppas på förnyat förtroende från start.

- Det är bara för mig att fortsätta, sen är det upp till Patrick (Winqvist, TFF.s huvudtränare). Jag bara fokuserar på att ta nya steg i min utveckling. Det gäller att träna och jobba hårt, sen får Patrick avgöra.

Vad måste ni förbättra i ert spel?

- Vi måste ha lite bättre skärpa och vara lite säkrare där bak, och kanske hålla bollen mer i laget. Vi ska bara fortsätta köra på, vi vet att när alla gör sitt jobb så är vi svårslagna.

TFF-truppen pratade mycket inför Qviding-matchen om att fortsätta vara ödmjuka, trots två raka segrar i serieinledningen. Med tanke på att laget förlorade matchen finns det anledning att undra om TFF-spelarna inte lyckades med att behålla fotfästet.

- Jag tycker ändå att vi var nere på jorden. Vi gav allt i matchen och jag tycker att vi hade marginalerna lite emot oss. Det var inte så att vi svävade iväg och underskattade dem.

På söndag ställs TFF mot en motståndare som har förlorat samtliga sina matcher så här långt i seriespelet. Norrby var favorittappat inför säsongsupptakten efter sina starka resultat på försäsongen, men Borås-klubben har så här långt haft svårt att lyckas. TFF-truppen kan ändock räkna med en svår uppgift på söndag kväll.

- Jag tror att vi vinner. Gör vi vårt jobb och håller tätt så tror jag att vi har bra chanser att vinna, avslutar Emil Kjellker.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 maj, 2015
Kategori: A-lag