TFF har gjort klart med en sista spelare till truppen inför premiären på Vångavallen om en och en halv vecka. Lunds BK:s Norlla Amiri, 23, tecknade ett treårskontrakt med klubben under tisdagen.

- Jag vill bidra till att Trelleborg blir så bra som möjligt, säger han.

TFF har länge sökt efter en naturlig yttermittfältare till laget. Under gårdagens sista timmar på transferfönstret blev den sista pusselbiten klar till TFF-truppen. Norlla Amiri, eller Noraollah Amiri som det egentligen står i passet, ansluter från seriekonkurrenten Lunds BK efter en tids förhandlingar.

- Det som fick mig att välja Trelleborg var att det är en väldigt fin och proffsig förening där det finns alla förutsättningar för mig att ta ännu längre och högre steg i min karriär, säger 23-åringen och fortsätter.

- Man har ju mött dem i tidigare sammanhang och man har följt TFF sedan de spelade i allsvenskan och i superettan. Man kan Trelleborg historiskt och allt det där.

Norlla Amiri blir den fjärde i raden av spelare som har lämnat Lunds BK för Trelleborgs FF inför årets säsong. Sedan tidigare har Admir Osmancevic, Robin Andersson och Salif Camara Jönsson anslutit från "Krubban". TFF:s LBK-förvärv utgjorde en stark kvartett av spelare i fjolårets upplaga av Lunds BK. Amiri stod för nio mål och fjorton assist och var en starkt bidragande faktor till lagets tunga offensiv.

- Som spelare har jag väldigt svårt att beskriva mig själv, men mina styrkor är kanske en mot en. Jag är en offensiv och hårt jobbande spelare. Jag hoppas kunna tillföra en vinnarskalle samt lite fart och teknisk fotboll, säger Norlla Amiri och fortsätter.

- Som människa tror jag att jag är en ödmjuk och ambitiös kille som satsar på min fotboll, och det är det jag brinner för. Jag är väldigt omtänksam och försöker bidra till gruppen.

Norlla Amiri inledde fotbollskarriären i ung ålder i malmöklubben BK Olympic. På seniornivå har han representerat Lilla Torg och Prespa Birlik, men med störst framgång och på högst nivå - Lunds BK. Nu ser han fram emot att imorgon få träda in i ett nytt omklädningsrum elva dagar före seriepremiären.

- Att komma in i gruppen tror jag inte kommer vara några svårigheter i och med att jag känner en del spelare som jag har spelat med tidigare. Jag har även koll på de flesta spelarna i Trelleborg som jag har mött och träffat i olika sammanhang.

För blott två veckor sedan stod han på andra sidan planhalvan när TFF tog emot Lunds BK i en träningsmatch på Vångavallen. TFF vann den kampen rättvist med 2-0 och Norlla Amiri fick en bra bild av sina blivande lagkamrater.

- Jag fick ett väldigt bra intryck av laget där vilket också var avgörande för mitt beslut. Det var bra spelare som det visade sig i den matchen, och de bidrar med sina kvaliteter till ett starkt TFF.

Vad har du för personlig målsättning?

- Min personliga målsättning är självklart att kunna utvecklas och ta ännu fler kliv med min fotboll, samt kunna bidra med mina kvaliteter till att Trelleborg blir så bra som möjligt.

Ifjol krigade Norlla Amiri i toppen av tabellen med Lunds BK. Han hoppas att även hans nya klubb, Trelleborgs FF, kan vara ett lag för toppen – redan i år.

- Det är en tuff serie, men självklart finns det material av spelare till att få en så bra placering som möjligt. I topp fyra, eller bland de tre bästa till och med, tror jag att vi ska ligga, avslutar TFF:s senaste förvärv.

TFF:s premiär i Söderettan spelas mot Eskilsminne måndagen den 13/4. Gå med i Facebook-evenemanget här


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 april, 2015
Kategori: A-lag