Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelade Trellebors FF sin fjärde träningsmatch för året borta mot IS Halmia. Matchen slutade 1-1 efter att Kristian Haynes kvitterat med ca 10 minuter kvar av matchen.

- Detta var väl den sämsta insatsen av våra hittills fyra träningsmatcher. Det var svajigt och för mycket berg och dalbana. Vi inleder bra och bör göra mål i början, vi spelar precis så som vi pratade om - men sen blir det slarvigt, säger huvudtränare Patrick Winqvist efter matchen.

Trelleborgs FF började matchen bra och man borde ha gjort minst ett mål i inledningen av matchen. Robin Andersson blev bland annat helt fri - men målvakten räddade, även Salif Camara-Jönsson hade ett gyllene läge efter att Kristian Haynes drivit bollen på högerkanten och slagit in den till Salif. Men hans avslut gick över ribban.

Efter ca 20 minuter var tyvärr Ali Jasim tvungen att gå av planen med ont i baksidan av låret och efter att Ali gått av planen så blev Trelleborgs FF sämre - eller IS Halmia bättre.

Efter ungefär 22 minuter var olyckan framme igen, men denna gången i form av Robin Jacobssons hand. En boll träffade rakt på hans hand och domaren blåste för straff.

Fredrik Persson i målet för dagen räddade straffen.

- Vi borde gjort mål i början, där vi spelade bra och konsekvent. I takt med att vi inte fick någon belöning så frångår vi vårt spel, vi har ingen bra press och dålig fokus. När de sedan får sin straff så är vi ur balans. När Fritz i mål räddar får vi energi igen och kommer tillbaka.

Hemmagänget hade en boll i stolpen precis innan paus. Det var ett skott utifrån som gick i Fredrik Perssons högra stolpe.

Paus och 0-0.

Nästan direkt i andra halvlek kom då ledningsmålet. 1-0 till IS Halmia efter att TFF-försvaret helt gått bort sig och låtit en av motståndarnas anfallare stå helt ensam i straffområdet.

Trelleborgs FF bytte sedan ganska friskt i uppställningen under andra halvlek. Mot slutet när IS Halmia fortfarande ledde så flyttade Kristian Haynes upp från sin centrala mittfältsroll något högre upp i banan.

Med ca 10 minuter kvar fick han sin chans. En lång boll från backlinjen, Kristian Haynes vann löpduellen mot Halmias försvarare, han blev fri och gjorde inga misstag. Bollen enkelt i mål.

1-1 och det blev sedan också slutresultatet.

- De är bäst i början av andra halvlek och när de gör mål saknar vi energi, skapar halvchanser men där var liksom ingen struktur i det. Alla de vi bytte in i matchen gör det bra sen, de visar att de vill vara med och slåss och springer på bra. I slutet så står Halmia väldigt högt med deras backlinje - vilket vi straffar bra med en långboll.

- Precis i slutet har vi några bra chanser att göra 2-1. Hade vi spelat lika konsekvent i 90 minuter som vi gjorde precis i början hade det blivit ett helt annat resultat, avslutar Patrick Winqvist.

Nästa match är nästa helg, hemma mot FC Höllviken.

Startuppställning:

Fredrik Persson - Ali Jasim, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Linus Fridolf - Kristian Haynes, Robin Andersson - Freddie Sramek, Zoran Jovanovic, Admir Osmancevic - Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Linus Müller, Martin Overgaard, Philip Cascalheira, Furkan Motori, Denis Malovic, Emil Kjellker, Fabian Karlsson.Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 februari, 2015
Kategori: A-lag