Det blev under torsdagen klart att den tidigare TFF-kaptenen Kristian Haynes återvänder till Trelleborgs FF för sin tredje sejour i klubben!

Kristian, som fyllde 34 år den 20 december, har under de två senaste säsongerna spelat för Mjällby AIF i Allsvenskan och hade ett år kvar på sitt kontrakt, ett kontrakt som nu bryts i en överenskommelse mellan Mjällby, TFF och Kristian själva.

Istället blir det alltså division 1-spel i TFF där Kristian under 2015 kommer att bli spelande assisterande tränare tillsammans med Magnus Andersson. För Trelleborgs FF:s del är detta en drömvärvning! Kristian Haynes har ett enormt stort TFF-hjärta och är en karismatisk ledare både på och utanför fotbollsplanen.

Kristian har sin moderklubb i Oxie IF innan han som junior 1998-99 spelade i Malmö FF tillsammans med bland annat Zlatan Ibrahimovic. 2002 kom Kristian till TFF första gången efter ett år i Höllvikens GIF. 2005-07 blev det allsvenskt spel med AIK innan Kristian på nytt hamnade i TFF 2008. Hittills har Kristian Haynes gjort 264 A-matcher och 36 mål under åtta säsonger i den blå TFF-tröjan. Vi ser oerhört mycket framemot hans nionde TFF-säsong under 2015!


Skribent: Peter Kronström
Publicerad: 29 januari, 2015
Kategori: A-lag