I förra veckan blev det klart att Trelleborgs FF lånar Alexander Nilsson från Malmö FF under 2014. På måndagskvällen gjorde anfallaren sitt första träningspass med sin nya klubb.


- Det var härligt att komma igång och träna fotboll igen, det var ett tag sen sist, säger han.

21-åringen tränade två fotbollspass med MFF i mitten av januari, därefter har han mestadels hållit till på gymmet. När han idag för första gången på en månad klev ut på fotbollsplanen kände han av att det var ett tag sedan senast, han låg en bit efter sina medspelare fysiskt.

- Det såg helt klart intressant ut. Det var bra tempo idag, fortsätter han.

Alexander Nilsson, som har grekiska rötter på faderns sida, gjorde allsvensk debut redan 2008 som 15-åring. Fyra mål på 25 matcher har det blivit i högsta serien. Han har haft svårt att slå sig in i MFF:s startelva och ifjol var han utlånad till Landskrona BoIS i Superettan. En säsong som blev ganska turbulent både för Alexander och för laget.

- Jag hade en bra period där jag gjorde mycket mål och många assist. Sedan hamnade jag i kläm med tränaren och det slutade inte så bra. Jag spelade inte så mycket och laget gick dåligt. Men jag fick mycket erfarenhet från seniorfotboll som jag inte haft tidigare, säger anfallaren som hittade målet åtta gånger i Landskrona-tröjan.

Malmö FF gjorde tidigt klart i år att man ville låna ut Alexander Nilsson på nytt för att anfallaren ska få kontinuerligt med speltid. Han har varit i kontakt med ett flertal klubbar men tillslut föll valet på Trelleborg.

- TFF var det bästa alternativet. Jag ville inte flytta ifrån Malmö för att spela i en liten klubb i Superettan, då spelar jag hellre i Trelleborg. Jag har fått till en deal som jag är väldigt nöjd med.

Hur ser du på att du tar ett steg ner i seriehierarkin i förhållande till var du spelade ifjol och två steg ner i förhållande till MFF?
- Jag har haft några halvtunga år och jag ser detta som ett bra steg att komma igång. Vi får se hur det går, jag ska inte sätta för höga förhoppningar men jag hoppas att det går bra.

Vad vet du om division ett?
- Jag har alltid följt de lägre serierna i Skåne, i alla fall division ett och division två. Så lite koll har jag, även om jag inte kan namnen på alla spelarna i serien. Och jag har spelat mycket Football Manager på datorn, svarar han med ett skratt.

Vad vet du om dina nya lagkamrater?
- Jag har spelat med Jocke Nilsson tidigare och det är en riktigt bra mittfältare. Magnus Andersson har jag mött någon gång och det är en väldigt duktig spelare. Patrik Åström lirade jag med i Landskrona och Anes Mravac har jag spelat med i Malmö. Så jag känner en del spelare sedan tidigare.

Vad är du för en spelartyp?
- Jag ser mig själv som en målskytt även om det bara blev åtta mål förra säsongen. Jag har alltid gjort mål ända sedan jag var liten grabb. I straffområdet är jag som bäst.

På lördag träningsspelar mot TFF Helsingör på bortaplan. Alexander Nilsson räknar dock inte med att finnas med i laget då, i så fall bara för ett kort inhopp. Eftersom anfallaren varit borta från fotbollsplanen ett tag och ligger efter med träningen vill han inte riskera att dra på sig skador. Nu handlar det om att komma ikapp de andra fysiskt så att han är hel när det verkligen gäller.

- Jag ser fram emot att hitta tillbaka till glädjen som inte fanns där de sista månaderna i Landskrona. Jag vill inte sätta upp någon målsättning med antal mål och assist, jag vill bara komma igång, vara avslappnad och göra det bra.

Ditt kontrakt med MFF går ut efter den här säsongen. Hur ser du på framtiden om du tittar längre fram?
- Min stora dröm är precis som för alla andra spelare att komma utomlands. Det är verkligen det jag vill, när vet jag inte men jag hoppas att jag kan göra det, avslutar 21-åringen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 februari, 2014
Kategori: A-lag