Fotograf: Björn Sandberg

Han gjorde A-lagsdebut för TFF redan ifjol. I år ska nyuppflyttade Freddie Sramek vara med och konkurrera om en plats på allvar.

- Det är spännande att vara igång med träningen och att träffa en ny tränare och lite nya spelare. Det ska bli jätteintressant att se hur det kommer att bli.

Ifjol tillhörde Freddie Sramek egentligen U19-laget, men han var kontinuerligt med i träning med A-truppen och fick även göra ett fåtal inhopp i Division ett södra. Nu tycker han det känns skönt att tillhöra klubbens A-lag på riktigt.

- Det är roligt att kunna lägga all fokus på A-laget nu. Den största skillnaden är väl att man känner sig mer sedd, innan kom man in som den nya killen men nu tillhör man truppen från första början, säger 19-åringen som därmed också har fått en plats i A-lagets omklädningsrum.

Laget drog igång försäsongsträningen i tisdags efter över en månads uppehåll. Veckan har bestått av två fotbollspass och två fyspass.

- De sa att det skulle bli en lugn vecka, men det tycker jag inte att det har blivit. Vi körde ett hårt Crossfit-pass med Björn (Falkland) på onsdagen, och sedan ett Jojo-test dagen efter så det var två rätt intensiva dagar. Kroppen är lite sliten, men det är så det ska vara på försäsongen.

Vad tycker du om kvalitén på träningarna?

- Jag tycker att det har varit en bra nivå trots att det har varit första veckan. Det har varit bra tempo så det ser ljust ut. Det är mycket energi i alla spelare, alla vill visa att de vill ha en startplats.

Hur är din egen form?

- Just nu känner jag mig lite ringrostig och formen är kanske inte den bästa, men den kommer med tiden ju mer man tränar, säger Freddie Sramek som kommer att bära tröja nummer 22 i år.

När det gäller målsättning för säsongen som väntar så har Freddie Sramek samma förhoppningar som alla andra människor i och kring Trelleborgs FF – att laget ska tillhöra toppen av tabellen.

- Jag tror och tycker att vi ska vara med i toppen och målet är såklart att komma etta och gå upp i Superettan. Till skillnad från förra året så måste vi vinna de enkla matcherna och hålla en jämnare nivå.

Freddie Sramek är en spelare som är väldigt användbar på de flesta positioner i laget. I U19 har han spelat både på kanten och centralt i såväl backlinjen som på mittfältet. Han säger att han inte har någon speciell favoritposition utan att han spelar där tränaren Conny Karlsson vill ha honom.

- Det är svårt att säga något om mina chanser just nu. Jag vet inte vilken position jag kommer att konkurrera på. Det finns inte så mycket mer att göra än att göra sitt bästa, men jag satsar på att ta en startplats, avslutar Freddie Sramek.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 11 januari, 2014
Kategori: A-lag